Anak pengerusi SPRM di tahan, cuba seludup bahan PORNO

Anak kepada Ahmad Said Hamdan Pengerusi Suruhanjaya Rasuah Malaysia bernama AHMAD SHAUQI BIN AHMAD SAID yang bekerja sebagai seorang Juruterbang MAS telah ditangkap dan didenda oleh mahkamah Australia kerana kesalahan membawa masuk bahan lucah kanak-kanak bawah umur (child ponography) ke negara Australia .

Ahmad Shauqi bin Ahmad Said kelihatan digari di Mahkamah Majistret Adelaide kerana dituduh mengimpot bahan yang dilarang.

Pegawai kastam Australia menahan Shauqi yang berumur 25 tahun di Lapangan Terbang Antarabangsa Adelaide semalam, selepas pihak berkuasa kastam menemui 3 fail video mengandungi bahan lucah kanak-kanak bawah umur.

Video-video itu bertajuk "Reped (sic) Virgin', "10-Year Old" dan "High School Students."

"Bahan-bahan itu menjijikkan dan sangat tidak boleh diterima - sesiapa yang baik akan menerima kesan buruknya," kata Majistret Simon Smart.

Mr Smart berkata terdapat satu adegan rogol yang memaparkan seorang kanak-kanak perempuan bawah 18 tahun yang dipaksa untuk mengadakan hubungan seks dengan seorang lelaki yang lebih tua usianya.

Sementara itu, Syarikat Penerbangan MAS telah menggantung Ahmad Shauqi nombor kakitangannya 1086993 daripada melakukan penerbangan bagi membolehkan satu siasatan dalaman diambil oleh syarikat penerbangan nasional berkenaan.

Berita mengenai kejadian ini tidak dilaporkan oleh media massa arus perdana di negera ini.

Beberapa forum di internet melihat kehinaan yang menimpa Ahmad Said Hamdan ini adalah sebagai satu "balasan" terhadap sikap Pengerusi SPRM yang telah menjadi bahan kritikan rakyat yang dianggap terlalu "banyak melakukan kesalahan pilih kasih dan bias" di dalam tindakannya.

Baru-baru ini Ahmad Said Hamdan dengan terang-terangan telah melakukan kesalahan apabila dilihat cuba bertindak mencemarkan nama-nama pemimpin Pakatan Rakyat dengan membuat kenyataan berbaur politik.

"Beliau akan terus ditimpa kehinaan dan keaiban jika beliau tidak berhenti dari melakukan kerja-kerja hina bagi pihak UMNO/BN, kita akan berdoa agar Allah akan dedahkan kebenarannya," tegas seorang forummer yang berang dengan gelagat pengampu-pengampu seperti Ahmad Said hamdan ini. - Greenboc (link)

dipetik http://nikhassanazmi.

18 comments:

Budak Parlimen BAGAN DAT0H said...

2 r..
kuman seberang laut nmpak..
gajah dpan mate x nmpak..
pecat jer said2..
ank die ade isu m0ral..
wat malu MALAYSIA jer..
msti kat paper n news 0st0lia paparkn berita cmni..
ANAK PENGERUSI SURUHANJAYA MALAYSIA SE0WG FILIDOFILIA..

Anonymous said...

Tidk pasti samada anknya masih lagi bekerja dengan MAS. Sekiranya anaknya masih tidak dipecat maka bermakna ada yang tidak kena di MAS.

....akan siasat.

Anonymous said...

kwang kwang kwang
tu la pasal ... sibuk jaga tepi kain orang.
itu baru satu, sekarang mata dah mula pandang.

roslanali said...

link ABC News ... http://www.abc.net.au/news/stories/2008/02/08/2158134.htm

Anonymous said...

skrang suruh pegerusi SPRM pulak letak jawatan.

kwang kwang kluang.

Mohd said...

Tula .. gaya nak serang khalid .. alih2 kena sendiri .. ingat la .. dia gertak org . sekali ALLAH 'gertak' br dia tau ... jgn dok jd 'barua' UMNO sgt .. karang tak pasal2 kena sumpah dek rakyat Malaysia.. lebih baik letak jwtn jauhkan diri dr kapal UMNO yang hampir karam ni..
Seruan kepada kengkawan yang masih dlm UMNO .. cpt la berhijrah meningggalkan UMNO... UMNO akan tenggelam tak lama lagi ..

Anonymous said...

baru bicara kes ni, memang memualkan. Di Australia walaupun negara yang majoritinya bukan Islam, amat mementingkan soal pengedaran bahan lucah kepada kanak-kanak. movie pun diberi rate 15+,18+ , apa lagi video lucah hanya dijual di Adult Shop.

dia ingat dia baguih bawa laptop tak diperiksa oleh Kastam Australia hahhhaa kantoi, agaknya Pak Dia ajar agaknya cara nak elak Kastam periksa hahhaha bapak borek anak rintik

tak sempat nak ke Adelaide kalau tidak boleh baling kasut dekat anak Ahmad said hahhaha, bapak Ketua Suruhanjaya Makan Rasuah, anak pulak Suruhanjaya Porno Kanak-kanak, gila betol anak beranak..

minta dijauhkan keturunan kita semua ...., pesuruhjaya rasuah camana nak tangkap perasuah sedangkan anak sendiri membuat kerja terkutuk dan memalukan rakyat Malaysia...

Anonymous said...

cerita tahun lepas (2008)

http://rockybru.com.my/2008/02/malaysian-child-porn-pilot-fined-down.html

Anonymous said...

dah ditangkap setahun lepas sebenarnya.release dalam forum MalaysianWings.com 9 Feb 2008.yang ni aku copy posting dari salah sorang pilot MAS yang aku kenal (dia pun copy&paste jugak)

Feb 16 2008, 09:28 AM
Post #62

Group Icon

Group: Platinum Member
Posts: 2,865
Joined: 4-July 05
From: N02 49 53.93 E101 43 44.00 Elevation 187'
Member No.: 54




Copied from another forum.

QUOTE
Subject: MAS CHILD PORN PILOT PROTECTED BY PM'S OFFICE


Dear Datuk,

Hope you are well .

Just to inform you that the Malaysian Airlines pilot recently convicted in Australia for possession of child pornography is a declared Malay, Muslim , AHMAD SHAUQI BIN AHMAD SAID, staff number 1086993 and is non other than the son of the Director General of the Anti- Corruption Agency of Malaysia , DATUK SERI PANGLIMA HAJI AHMAD SAID BIN HAMDAN who has himself come to a CORRUPT agreement with IDRIS JALA , the Managing Director and others in Malaysia Airlines , ' not to take disciplinarry action as required in the company policy ' against his son for his criminal conviction.

I will be forwarding this information worldwide to educate them on the state of affairs in Malaysia and they can evaluate for themselves the Government's declarations of truth , cleanliness, transparency, Islam Had etc. Drugs was one thing but sometimes , this child porn strikes different cords !!!!! Who cares about technicalities ?

I guess god is helping me to punish the criminals who have tried to destroy me and my family for being professional. God must also realise that I was also injured for being INDIAN in MALAYSIA .

Thank you

Sultan punya kawan said...

sultan perak murtad??

http://www.ibnuhasyim.com/2009/02/sultan-perak-murtad.html

kutuberahak said...

kalau boleh sesiapa bongkar buruk laku ahmad said hamdan ni lagi. biar rakyat tahu siapa anjing kerajaan ni

Haji A. Ali, HS said...

Salam,

1. Syukur, ALLAH SWT akan menunjukkan kepada kita semua keburukan UMNO/ BN dan puak2 nya..

2. Dunia itu kecil dan bila2 masa ALLAH akan menunjukkan kuasa - NYA.

3. UMNO/BN akan terus merana jika tidak merubah dasar-dasar mereka mengenai ISLAM dan kesamarataan kuasa antara kaum.

ini negara melaysia bukannya negara UMNO dan BN !!!

Haji A. Ali, HS said...

Salam kepada PENGERUSI SPRM.

1. Bekerja dengan kerajaan kita perlu neuteral dan bukannya berpihak kepada salah satu pihak sahaja.

2. Jika ingin jadi MENTERI sila letak jawatang sebagai PTD dan jangan malukan pekerja2 kerajaan.

tok iskandar said...

Pembohongan sekiranya dilakukan berulang-ulang akan menjadi sesuatu yang benar.Helah politik inilah yang digunapakai oleh mantan PM,Tun Dr Mahathir untuk menjatuhkan Datuk Seri Anwar Ibrahim iaitu dengan menjatuhkan imejnya dengan siri-siri pertuduhan yang tidak masuk akal iaitu rasuah,salahguna kuasa,seks,ejen asing dan pengkhianat negara.

Dr Mahathir mahukan rakyat semua percaya Anwar adalah seorang yang rendah moral dan tidak layak menggantikannya menjadi PM.Strategi liciknya itu tidak menjadi kerana rakyat lebih melihatnya sebagai permainan politik Dr Mahathir untuk menumbangkan Anwar.Rakyat mempersoalkan tindakan Dr Mahathir dengan hujah seseorang itu tidak boleh dikatakan bersalah sehinggalah mahkamah membicarakan dan membuktikannya.Muncullah gelombang kebangkitan rakyat dengan laungan reformasi kerana merasa jijik dan berang apabila melihat Dr Mahathir dan pemimpin UMNO yang lain sanggup mengaibkan Anwar dengan manipulasinya ke atas media,polis,BPR dan institusi kehakiman negara.

Ramai juga pemimpin UMNO yang cuba membela UMNO dan ada di antaranya yang telah ditahan di bawah ISA termasuklah MB haram ketika ini,Zambri Abdul Kadir dan Zahid Hamidi yang cuba membentuk gelombang reformasi ketika negara sedang menghadapi sukan Komanwel.

Dalam politik sudah menjadi lumrah kawan makan kawan seperti yang dilakukan oleh Zambri dan Zahid Hamidi.Lawan pula akan menjadi kawan seperti hubungan Anwar dengan pemimpin PAS dan DAP sekarang.

Sepuluh tahun sudah berlalu gelombang reformasi,parti pembangkang kini telah membentuk gandingan jitu yang lebih sinonim dengan rakyat sebagai Pakatan Rakyat.Lebih memeranjatkan lagi,Pakatan Rakyat berjaya merampas 5 negeri daripada kerajaan UMNO-BN.

Selain berjaya mengekalkan penguasaannya ke atas Kelantan,Kedah,Perak,Selangor dan Pulau Pinang berjaya dirampas daripada kerajaan UMNO-BN.Bukan itu sahaja majoriti 2/3 kerajaan UMNO-BN di parlimen turut berjaya dinafikan dan laluan Pakatan Rakyat untuk membentuk kerajaan persekutuan semakin hampir dan hanya memerlukan majoriti mudah sebanyak 30 kerusi parlimen sahaja.

Gelombang kebangkitan rakyat tidak terhenti setakat itu sahaja tetapi membentuk tsunami politik dengan kemenangan berganda di Pilihanraya Kecil Permatang Pauh dan Kuala Terengganu.

Pemimpin-peminpin UMNO-BN semakin lemah dan menangisi kekalahan demi kekalahan yang dialami dan mengenangkan nasib dan kenyataan pahit rakyat sudah tidak mahu UMNO-BN memerintah Malaysia.

Mentor politik UMNO,Dr Mahathir turut memainkan peranan menumbangkan kerajaan sah Pakatan Rakyat yang memerintah Perak setelah mendapat mandat rakyat negeri itu melalui kaedah jijik dan samseng iaitu rampasan kuasa. Kerjasama algojo-algojo politik dalam versi 6 Jahanam ialah Najib,Zahid,Anuar Zaini,Abdul Rahman Hashim(SUK Perak),Ahmad Said Hamdan(Pengerusi SPRM) dan Abdul Aziz Yusuf(Pengerusi SPR) telah berjaya menumbangkan kerajaan Pakatan Rakyat di Perak selain berjaya membeli ADUN Behrang,Changkat Jering dan Jelapang.

Enam jahanam ini akan sentiasa dikenang oleh generasi akan datang dan dikutuk sepanjang zaman.Dr Mahathir tentulah merasa lega kerana bukan beliau sahaja yang menjadi penerima tunggal menerima sumpah seranah rakyat Malaysia.

Perak telah berjaya dirampas secara haram dan sasaran terbaru UMNO-BN ialah negeri Selangor.Kaedah pembohongan yang berulang-ulang akan menjadi sesuatu yang benar digunakan sekali lagi oleh peminpin-pemimpin UMNO.Skrip sama tetapi episod yang kedua.Sama seperti Anwar yang cuba diaibkan oleh UMNO-BN melalui pertuduhan liwat ke atas Saiful,pemimpin Pakatan Rakyat Selangor telah diburukkan di dalam media totok UMNO dengan skandal seks,rasuah dan salahguna kuasa seperti yang dialami Elizabeth Wong dan Khalid Ibrahim dna dijangkakan mangsa seterusnya ialah Ronnie Liu dan Dr Hassan Ali.

Sekali lagi mahkamah akan menjadi alat UMNO dan Suruhanjaya Perlantikan Hakim yang baru dibentuk akan menjadi neraca penilaian rakyat apakah adil atau tidak setelah dr Mahathir mencemar institusi kehakiman negara dengan insiden pemecatan ketua hakim negara,Tun Saleh Abbas.

Kes V.Sivakumar(Speaker Perak) mengantung MB haram selama 18 bulan dan 6 exconya selama setahun merupakan satu tindakan yang terpuji dan UMNO-BN tidak ada hak mempertikaikan tindakan beliau yang turut mendapat sokongan Seaker Kedah, Majlis Peguam Malaysia dan MUBARAK Melaka.

UMNO-BN cuba memanipulasikan isu derhaka terhadap speaker Perak dan MB haram dan 6 exconya berdegil untuk menghadiri persidangan DUN Perak yang dijangkakan bermula pada bulan April ini.

Keangkuhan UMNO-BN juga menjadi kebencian rakyat sehingga sanggup mengenepikan kehendak rakyat asalkan dapat berkuasa biarpun melanggar undang-undang negara.

Tok cadangkan pada hari DUN Perak bersidang rakyat berkawal dan menghalang MB haram dan 6 exconya daripada menghadiri persidangan DUN Perak jika polis tidak menjalankan tugasnya menghalang MB Perak dan 6 exconya.

Pertarungan sebenar ialah rakyat menentang Dr Mahathir yang masih lagi ingin berkuasa walaupun telah bersara.

Inilah pemimpin yang sanggup menyusahkan rakyat dan ada sumber yang mengatakan Dr Mahathir telah memberitahu pemimpin luar di AS,Britain dan Kesatuan Eropah tentang Pakatan Rakyat menyokong perjuangan Hamas sedangkan simpati dan bantuan diberikan kepada mangsa rakyat Palestine di Gaza yang telah memilih Hamas sebagai wakil mereka melalui proses demokrasi.

UMNO-BN sedari dulu mengiktiraf kerajaan Fatah yang dipimpin oleh Mahmud Abas.Al Jazeera sendiri pernah melaporkan Fatah yang mendapat pengiktirafan daripada AS dan Israel pernah membekalkan pasir yang diperolehi daripada Mesir kepada rejim Yahudi untuk membina tembok pemisah.

Muhammad Dahalan seorang daripada pemimpin Fatah adalah dalang kepada sindiket pasir itu.

Sumbangan wang dan makanan yang diberikan kepada duta Fatah di Kuala Lumpur diragui akan sampai ke Gaza dan kemungkinan besar diagih-agihkan sesama pemimpin Fatah.

UMNO seperti Fatah telah lama menipu rakyatnya untuk berkuasa.Tok nak tanyalah kepada pemimpin UMNO sejuta tanah rizab Melayu yang dirampas daripada kaum Melayu atas alasan pembangunan menjadi bukti UMNO bukannya pejuang Melayu.Selepas ini Kampung Baru,Wilayah Pembangunan Iskandar akan menyusul Singapura dan Pulau Batu Putih menjadi korban kerakusan pemimpin UMNO. Bahasa Melayu sendiri dianaktirikan dan Bahasa Inggeris yang dimegah-megahkan.

UMNO-BN telah menjangkakan akan tewas di Bukit Selambau jika menggunakan logo BN dan ketika ini muncullah ramai calon bebas termasuk bekas penasihat KIMMA(persatuan mamak malaysia) yang menawarkan diri untuk menjadi calon bebas dalam PRK Bukit Selambau.Jika calon bebas yang ditaja BN ini menang,dia akan menyertai BN.

Rakyat Malaysia perlu sedar setiap undi yang diberikan kepada UMNO-BN akan membawa kesengsaraan kepada mereka dan anak cucu mereka.

Apa pelan pemulihan ekonomi yang dibawa oleh Najib selain membeli 3 ADUN Pakatan Rakyat.Gula akan dinaikkan harga sebanyak 30 sen sekilo dan alasan yang diberikan nanti ramai rakyat Malaysia kena kencing manis dan untuk mengawalnya harga gula dinaikkan.Harga petrol akan dinaikkan 50 sen seliter bermula bulan Julai depan.Pengguna air di Lembah Kelang akan menghadapi kenaikan air sebanyak 30% jika kerajaan negeri Selangor dihalang oleh kerajaan pusat UMNO-BN mengambil alih pengurusan air negeri Selangor.Tambang bas ekspres dan teksi juga akan mengalami kenaikan sebanyak 30%.

Ketika ini Indeks komposit di BSKL mengalami penurunan,pengangguran meningkat kepada 85 ribu orang dan nilai matawang semakin merosot.

Inilah projek terbaru BN untuk rakyat semua.Sudah tiba masanya rakyat semua menghukum keangkuhan kerajaan UMNO-BN.

yeop said...

Eh, aku yakin anak dia tidak melakukan kesalahan. Korang ni jagn la tuduh-tuduh dia cam tu.Betul anak dia tak salah kalua tak caya tanya Najib. Yang salah Khalid Ibrahim sebab bagi lembu ngan sivakumar yang jalankan tugas. Korang tak baik tau kata anak dia sian dia, anak dia baikla, macam Najib ngan Khairy

yeop said...

Eh, aku yakin anak dia tidak melakukan kesalahan. Korang ni jagn la tuduh-tuduh dia cam tu.Betul anak dia tak salah kalua tak caya tanya Najib. Yang salah Khalid Ibrahim sebab bagi lembu ngan sivakumar yang jalankan tugas. Korang tak baik tau kata anak dia sian dia, anak dia baikla, macam Najib ngan Khairy

troll beads said...

Inilah yang dikatakan Petunjuk Dari Tuhan....
Marilah kita sama-sama tunggu pembongkaran oleh Allah terhadap orang yang selama ini bertopengkan manusia tetapi perangai mereka...MasyaAllah.....

http://hibrid-car.blogspot.com/

GOMO said...

SALAM BRO...
UDAH-UDAHLAH PAKAI ID KAWAN TU. JANGANLAH NAK MENYAMAR JADI KAWAN.
NI DOK MENCARUT SANA SINI WAT APA???

TAK ELOK BUAT LAGU TU.
KALAU ANAK JANTAN BUATLAH CARA JANTAN!!!