Radenjowo replies Khirjowo

Khir Jowo's Statement,
elizabeth wong press conference on her offer of resignation from selangor exco post 170209
"She is a single person. How can she allow a man into her room when they are not married? What's the status of their relationship?" - NST
------------------
Radenjowo replied,
http://i51.photobucket.com/albums/f361/pemudawilayah1/senatoraffair2.jpg
"Why !!! ... you think married woman only can bring man into their room ka?" - notoumno

28 comments:

Anonymous said...

kahkahkah....anak toyo nak talbiah eli ke? undang2 syariah tak kene la dgn eli. anak toyo dah terover meroyan ke?

mangchikla said...

Muakakakakak tajam sungguh ingtan tuan hamba Raden. Hampir hampir hamba terlupa mamat dan minah ini akakakaa. tapi , tapi , dulu gambar ini dalam bentuk "negative". Tuan hamba Raden nih Magician kah atau magistrate kah?

Ummu (",) said...

sape ek gambo tu..
xkenal la..

sy mude lagi.. cube kasi caption tuk gamba lenkali.

tenkiu.

SangPencinta said...

wakakaka.... wak try bagitau aku camana nak pergi rumah Khir Toyo, aku nak mengendap ambil gambar dia mandi, nanti boleh lah kata Khir tak ada moral mandi telanjang... wakakaka

radenjowo said...

Ummu (",),

check kat sini...
http://maverickysm.blogspot.com/2006/11/rahman-and-nor-hayati.html

radenjowo said...

SangPencinta,

wakakaka !!!
Dia ada banyak rumah bro.

kat glenmarie golf, kat perumahan sebelah TASCO Extra, kat simpang lima, dan banyak lagi.

8 tahun jadi MB, rumah bertabur. korang kena cari satu satu .. wakakakak !!!

Anonymous said...

Poll sms di tv 7 mengatakan Eli Wong tidak payah meletakkan jawatan. 83% tidak setuju Eli Wong letakkan jawatan manakala cuma 27% yang setuju dengan Khir Toyol

jojo said...

Kalau mahkamah syariah putus untuk hukum Eli, baru boleh letak jawatan.
kah kah kah

zaki said...

Raden,

Khir Toyol is a disgrace. May be he should tell us more about Umno and its immoral leaders than a betrayed woman. Shemaful man indeed.

azan mualaf said...

aku fikir ini bukan isu toyo
tapi adalah isu moral.
ketepikan toyo dan lihat dari perspektif
akhlak.

aku tau korang cuba cover line utk eli.
tapi moral apa kita nak ajar anak2 kita kalau kita approve 'cara hidup' si eli tu?

mulutbecok said...

wakakak
kena batang idung

Anonymous said...

Aku pun fikir camtu,ini isu moral.
Mai kita tgk dari perspektif akhlak.

aku pun tau "azam mualaf" pon cuba cover line utk khir (toyo tuh BAPAK die).tapi moral apa kita nak ajar anak2 kita kalau kita approve 'cara hidup' si khir tu, lebih lebih lagi ngaku "Muslim"?

~ Bukan Mualaf tapi malu kat mualaf idham lim abdullah

P.E.M.A.N.T.A.U said...

kakakaakaka

best juga kena sekali sekala ke muka toyo ni

KOPI LWN GOUT said...

amik sebiji,apa kau rasa Khir,dok sibuk sangat tanyalah imam hadhari tu,boleh ke kes ini dibawa ke mahkamah syariah,kes mangkuk laki orang ngan isteri orang tu mcm mana?wak khir kau sudah lupa ke apa

mulutbecok said...

Wak macam tau apa cerita yang akan keluar.'

http://www.harakahdaily.net/index.php?option=com_content&task=view&id=19454&Itemid=1

Anonymous said...

Isu moral? Pirrrahhhh! Suruh siKhir Toyol tu cakap pasal moral kat bini dia dulu. Bawa lari RM 9 juta apa citer? Bermorallah sangat?Atau suruh dia renung muka dia kat cermin banyak-banyak kali dulu. Adakah merubah rupa asal yg diberi oleh Tuhan pd dia itu sesuatu yg bermoral jugak? Lepas tu boleh klentong semua orng cakap makan tempe. Berdosa besar lagi ada. Lagi sekali, adeyy...Piirrrrahhhh!!!

p/s Bercakap pasal makan tempe. Kenapa muka Wak yg buat dan jual tempe kat kampung aku yg dah berpuluh tahun makan tempe tak segebu muka sianak toyol tu? Apa tempe yg anak toyol tu makan high grade, organic, ada AHA , DHA, SPF 25, probiotic dll punya tempe ke? Piiirrrahhh!

Permatang said...

oi khir toyo gi tgk gambar ni www.permatang.blogspot.com. peh tu suh depa behenti. hang buat demontrasi sekali peh tu anto memorandum.

singamaraja said...

Auuum !

Lo kodok itu kok ngak mahu lompat ya he he he

fidel castro said...

tidur pun kena jaga maruah ke? apa kejadah toyo ini, toyo tidur pakai kot dan tali leher ke

SangPencinta said...

wakakaka...khir toyo tidur dalam almari kot siap mata terbuka lagi, kaki pulak suruh bini ikat macam bayi pakai bedung... wakakaka, aku tidur pakai boxer je, jangan ceroboh bilik aku dan skodeng aku ye, nanti aku tak ada moral pulak...wakakaka

mangchikla said...

"Dalam Islam, kita bebas untuk berbuat apa sahaja ketika kita bersendirian dalam rumah kita. Kita boleh buka aurat kita atau menutupnya," ~ Ayoh Zit , Pahang Daily

KerisKontot said...

Wahai Khir Toyol..lepas ni suruh JAIS serbu jugak rumah bukan Islam yer... caj kes Khalwat atau Zina...bolehh?

Cakap pakai otak bukan pakai tempe..

mangchikla said...

tempe, tempe, murah , murah, mari, mari:

"Kes ini berbeza. Elizabeth mengaku itu gambar dia dan dia buat laporan polis. Tapi macam Norhayati, dia tak mengaku gambar itu betul atau tidak," kata Dr Khir. (Isu) itu masalah rumahtangga. Kita tak ada hak untuk campur tangan rumahtangga orang."

http://malaysiakini.com/news/98677

Garden said...

bro, aku nak hang tengok satu gambar dalam Star hari ni, 20/2/2009, gambar Osman Jailu.

Dia kata dia ada MC, hari tu "sakit jantung" kena warded kat CCU selama 4 hari...cuba hang tenung betul2 gambar dia, kat jari dia tu, pegang sebatang ROKOK.

Logik ke dia hilang 4 hari masuk CCU, dan masih lagi merokok? Aku rasa tak logik, unless dia betul2 tengah under a very massive STRESS.

Hahaha...dunia he, politik he (slang hindi)

mangchikla said...

Den mmg perasan pagi tadi.. Tapi kekadang kalau dah tahi rokok nih, bukan die kira... duo, tiog urang geng den pon mcm nih... tapi raden mmg tak isap rokok...(muekekekek)

Anonymous said...

Biarlah kalau dia nak merokok. Kalau lagi banyak dia merokokpun lg baik, boleh cepat mati. Nanti boleh buat pilihanraya lagi. Sure Pakatan menang punya. Selesai masalah...

Anonymous said...

buat hape bagi dia rokok?

bagi dia makanan berkolesterol tinggi....
lagi cepat mampuih...

waka ka ka ka ka ka

mulutbecok said...

Desakan untuk anjuran perhimpunan !
Desakan ini dibuat terhadap pemimpin PR mengadakan perhimpunan besar besaran menerangkan isu semasa yang berlaku terutama dalam usaha BN untuk merampas kuasa di Perak dan Selangor. pemimpin PR yang terdiri dari PAS, PKR dan DAP di minta memberikan fokus.

Cadang perhimpunan - Stadium Shah Alam.

antara perkara menarik untuk di ceritakan
1. Sejarah derhaka UMNO dan perubahan Perlembagaan oleh Mahathir
2. isu pemimpin UMNO yang tendang pintu istana - klik sini
3. Peristiwa rampasan kuasa di Perak - klik sini
4. Agenda Rampasan kuasa di Selangor

tetamu yang mesti hadir perhimpunan tersebut
1. DS anwar ibrahim
2. DS nizar
3. Lim Guan Eng
4. Dato' Harun Din

permohonan ini diminta oleh para penyokong dan rakyat di akar umbi yang perihatin kepada keadaan semasa.